ČO PRE VÁS ROBÍ JABLČNÝ OCOT?

ČO PRE VÁS ROBÍ JABLČNÝ OCOT?

  • 31. mája 2021
  • Napísal: Admin
  • Nekomentované

AK JE NEJAKÉ ZDRAVOTNÉ TONIKUM, KTORÉ ZAŽILO SKÚŠKU ČASOMN, JE TO JABLČNÝ OCOT.
Jablčný ocot je vyrobený z nakrájaných jabĺk, zaliatych vodou a ponechaných pri izbovej teplote, kým prírodné cukry nevykvasia a nevytvoria etanol. Baktérie potom tento alkohol premieňajú na kyselinu octovú, ktorá je tiež bohatá na antioxidanty, enzýmy a kyseliny.

Aké sú výhody jablčného octu?

PODPORUJE RIADENIE ZDRAVEJ HMOTNOSTI
Vedecké štúdie preukázali, že tí, ktorí konzumujú jablčný ocot, mali lepšiu reguláciu hmotnosti v porovnaní s tými, ktorí tak neurobili. Kombinácia jablčného octu s vyváženou stravou môže pomôcť pri podpore zdravého riadenia hmotnosti.

ZNIŽUJE CHUŤ DO JEDLA
Štúdie preukázali, že jablčný ocot obsahuje prírodné kyseliny a enzýmy, ktoré prispievajú k podpore pocitu sýtosti a zvyšujú sýtosť (obmedzujú vašu chuť k jedlu). Pomáhajú tak znižovať príjem kalórií a podporovať úsilie o chudnutie. Ukázalo sa dokonca, že jeho kyselina octová zlepšuje metabolizmus a znižuje zadržiavanie vody.

PODPORUJE ZDRAVIE POKOŽKY
Osem vitamínov B je potrebných pre takmer každý proces v tele. Pomáhajú premieňať jedlo na energiu a ovplyvňujú zdravie nášho nervového systému, metabolizmu, orgánov, svalov, pokožky a vlasov. Sú tiež nevyhnutné pre rast, vývoj a celkové fungovanie buniek. Ako také, ponúkajú vážne výhody pre zdravie pokožky, pretože sa naša pokožka neustále regeneruje. Čím je vaša pokožka zdravšia, tým rýchlejšie sa obnovuje.

Máme však relatívne malú zásobnú nádrž na vitamíny skupiny B, čo znamená, že ju musíme dopĺňať každý deň.

Nedostatok vitamínu B môže spôsobiť na vašej pokožke zmätok a spôsobiť akné, vyrážky, suchú a šupinatú pokožku, popraskané pery a vrásky. Môže tiež zvýšiť citlivosť pokožky na slnečné žiarenie, výrobky osobnej starostlivosti a ďalšie potenciálne agresory a môže viesť k začervenaniu a podráždeniu.

PODPORUJE ZDRAVÉ ÚROVNE ENERGIE
Ak únava súvisí s hromadením kyseliny mliečnej v tele v dôsledku intenzívneho cvičenia alebo nadmerného stresu, obsahuje jablčný ocot draslík a enzýmy, ktoré pôsobia ako prírodný roztok elektrolytov, ako aj aminokyseliny, ktoré môžu znižovať tvorbu kyseliny mliečnej v tele a pomáhajú zmierňovať únavu.

ZDRAVÉ TRÁVENIE
Vďaka antibakteriálnym vlastnostiam jablčného octu, ktoré môžu pomôcť pri bežných problémoch s črevom, ktoré môžu byť spôsobené baktériami, ako je hnačka. Ako fermentovaná potravina obsahuje ACV aj probiotiká, ktoré pomáhajú regulovať celkové zdravé trávenie.

Pektín je považovaný za dôležité prebiotikum a vlákninu a pomáha podporovať zdravý rozkvet črevnej flóry; v konečnom dôsledku poskytuje prospešné prostredie v črevách.

Pridať komentár

Pozadie sekcie newsletter

my account